Home / Speelgoed / Aanrader: een hobbelpaard!

 

Wil je een leuke accessoire voor in de babykamer die ook nog eens heel leuk is als speelgoed? Koop dan een hobbelpaard! Het staat niet alleen heel schattig, je kleintje zal hier ook heel veel plezier aan beleven. Een hobbelpaard is al geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 10.32.06Waarschijnlijk is het hobbelpaard ontstaan in de Verenigde Staten in de 17e eeuw. Dat waren nog geen echte hobbelpaarden zoals we ze nu kennen, maar paarden op wielen waarop kinderen voortgetrokken konden worden of waar ze zelf mee konden spelen. In de 19e eeuw kwamen ze via Engeland naar Europa en kwamen er exemplaren met een ronde onderkant zodat hij kon hobbelen. De eerste versies hadden een metalen frame aan de onderkant en was toen vooral speelgoed voor de rijke lui. Later kwamen de houten varianten die ook betaalbaar waren voor de armere bevolking.

Wil je een ouderwets houten hobbelpaard? Op marktplaats of rommelmarkten kan je soms hele mooie exemplaren vinden. Maar je kunt ze ook heel goed nieuw kopen. Op internet bij diverse speelgoed webshops of in de speelgoedwinkel.

Naast houten hobbelpaarden vind je ze tegenwoordig ook van pluche. Dan is het meer een grote knuffel waar je kindje op kunt zitten. En het hoeft ook niet per se een paard te zijn, je kunt bijna elk dier wel als hobbeldier krijgen. Ook zijn er uitvoeringen waar zelfs geluid in zit. Bij de traditionele hobbelpaarden kan je vaak een veiligheidsbeugel bestellen voor als je kindje nog klein is en wat moeite met balans houden kan hebben. Die beugel kan je later dan verwijderen. Sommige hobbeldieren zijn zelfs voorzien van een compleet zitje.

Er zijn dus vele soorten en maten, maar allemaal staan ze garant voor heel veel plezier!

Schermafbeelding 2016-05-19 om 10.34.48