Home / Accessoires / De leukste manieren om je kinderkamer te versieren!

 

kinderkamer_kasteelVanaf het moment dat je kind een eigen willetje begint te krijgen, is het leuk om je kind bij de decoratie van zijn of haar kamer te betrekken. Houd je zoontje heel erg van indianen? Maak dan eens een tipi in zijn kamer! Houd je dochtertje van prinsessen en kastelen? Maak dan met karton een kasteel voor haar en kleur samen met haar de buitenkant in. Wedden dat ze voor roze kiest?

Probeer een kamer leuk en leerzaam te laten zijn voor kinderen. Kies bijvoorbeeld voor grote foto’s op canvas met daarop je partner en jij, de lievelingsknuffel van je kind, het huis en de eventuele broertjes en zusjes. Dan kan je iedere avond voor het slapen gaan even naar de foto’s wijzen en zeggen wat erop te zien is. Je kind weet zo in no time dat ze jou mama moet noemen!

kinderkamer_alfabetDe muur decoreren met een leuk alfabet is ook heel leerzaam. Kies een spiegel voor de ‘O’, zo kan je het nuttige met het leuke combineren. Je kunt hier bovendien een heel leuk spel van maken. Ga met je kind verschillende winkels af om de letters bij elkaar te sprokkelen. Het doel is natuurlijk wel om geen één letter hetzelfde te laten zijn! Je kunt ook de verschillende letters zelf kopen en in huis verstoppen. Geef je kind dan een schatkaart en laat hem de letters zoeken (en vinden!). Je kunt je kind natuurlijk ook met Sinterklaas of een andere feestdag 26 leuk verpakte cadeautjes geven.

Heel mooi en leerzaam is ook een wereldbol. Je kunt natuurlijk een staande wereldbol kopen, maar kies voor de kinderkamer voor een muursticker. Dit kan je kind later heel goed gebruiken bij het leren voor topografie. En tot die tijd kan je ieder jaar samen met je kind op de muur aangeven waar jullie zijn geweest met vakantie. Persoonlijker wordt een wereldkaart niet!

kinderkamer_potlodenOnze laatste tip is niet zozeer leerzaam voor je kind, maar wel heel handig. Heb je kinderen die veel van tekenen houden? Maak dan van kleurpotloden een leuk kunstwerk voor aan de muur. Kies er wel voor dat de potloden toch nog gepakt kunnen worden om te gebruiken door je kleine Van Goghs.