Home / Kleding / Schoenen a volonté tijdens de Schoenen6daagse

 

Je oogappel verwennen met hippe Hush Puppies sneakers voor maar 20 euro per paar? Het kan, want ook dit jaar zijn er tijdens de Nationale Schoenen6daagse weer flinke kortingen binnen te halen bij meer dan 700 deelnemende schoenenwinkels.

Lekker warme voetjes bij aankomend druilerig weer, en toch zonneschijn in de portemonnee. Behalve kortingen op schattige schoentjes en laarsjes, biedt Dolcis namelijk van 21 tot en met 27 oktober ook gratis verzending aan. Daar bovenop krijg je bij aankoop van een paar schoenen nog eens 10 euro korting op alle tassen.

schoen6daagse-info-bestellen

In de kinderschoenen

Als je op jacht gaat naar het ultieme, übercute paar schoeisel voor je schat, denk er dan aan dat een goede pasvorm van het grootste belang is. Vooral voetjes van kinderen onder de vier jaar zijn nog erg gevoelig voor knellende schoentjes. Kindervoetjes hebben een andere vorm dan volwassen voeten, en ze bestaan voor een groot deel uit kraakbeen in plaats van harde botten. Het verbenen van de voeten duurt zelfs tot je kind ongeveer 18 jaar oud is. Slechte schoenen nu kunnen dus voetproblemen later veroorzaken.

Met beide voeten op de grond

Een slechte schoenmaat begint bij een verkeerde opmeting. Meet de voetjes van je kind terwijl het rechtstaat. Tel 12 millimeter bij de lengtemaat van de voet, zodat de teentjes voldoende ruimte hebben bij het stappen. Je kan de contouren van de voetjes ook op een blad papier overtekenen.

Kindervoetjes groeien asymmetrisch. Dat wil zeggen dat het één voetje vaak groter is dan het ander. Zorg ervoor dat beide schoentjes groot genoeg zijn. Meet daarom ook de twee voetjes van je kind. Denk ook aan de breedte. Schoentjes mogen niet knellen maar ook niet ‘uitzwabberen’. Bij twijfel kan je de juiste schoenmaat van je kindje laten vaststellen bij een kinderpodoloog.

infographic-schoen6daagse-korting2-dolcis

Extra korting

Tijdens het weekend van vrijdag 25, tot en met zondag 27 oktober 2013 krijg je, dankzij de Schoenen6daagse, bij de webwinkel van Dolcis nog 50% korting op een tweede paar (kinder)schoenen. Geen slecht ogenblik om je slag te slaan dus. Enneuh… misschien past er nog wel een nieuw paar stappers bij voor mama. Want wie het schoentje past, trekken het aan.