Home / Accessoires / Trends 2016 inrichting kinderkamer

 

Al eerder heb ik een artikel geplaatst met tips over hoe je de slaapkamer van je kind kunt aankleden en decoreren op een creatieve en leerzame manier. De tips die in dat artikel zijn gegeven zijn tijdloze ideeën die je altijd in iedere kinderkamer kunt toepassen. Maar wat zijn dit jaar de trends qua styling en kleuren voor de kinderkamer?

Ik heb er een aantal op een rij gezet die je heel goed kunt combineren met de tips uit mijn eerder geschreven artikel.

Monochrome
Helemaal hip is de kinderkamer in monochrome stijl. Oftewel: alles in zwart en wit. Van de meubels, de muren tot aan de stoffen en accessoires.

Pastel
Een andere trend die we dit jaar veel zien zijn de pasteltinten: mint, zachtroze, zachtblauw, licht groen, enzovoort. De kamer krijgt hierdoor een lieflijke zachte uitstraling, voor zowel jongens als meisjes. Het is het mooiste om dit te combineren met natuurlijke materialen als bijvoorbeeld hout.

Dieren
Dieren in de kinderkamer is ook helemaal van nu. Je kunt het laten terugkomen op de muur (behang of muurstickers), op de gordijnen, beddengoed of accessoires. Voor jongens kan je het wat stoerder maken met leeuwen, tijgers en krokodillen. Voor meisjes lieve hertjes of paardjes. Een voorbeeld hiervan is de Tout Petit collectie van Eijffinger.

Duurzaamheid en kwaliteit
Duurzame en kwalitatief goede meubels en materialen zien we in 2016 ook steeds meer terugkomen.  Je kunt kiezen voor producten die met je kinderen meegroeien. Er zijn bijvoorbeeld meegroeibedden te koop die als eerste kunt gebruiken als ledikant, peuterbed en bankje. Ook koop je tegenwoordig niet meer een kledingkast voor de baby, maar een die een flink aantal jaren mee kan.

 

Schermafbeelding 2016-05-19 om 10.18.34

Tout Petit behang