Home / Accessoires / Weleda’s natuurlijke babyverzorgingproducten

 

Weleda kennen we als een merk met tal van verzorgingsproducten op 100 % natuurlijke basis. Alle grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van de verzorgingsproducten, komen uit de natuur. Ieder ingrediënt wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van hun specifieke werking en hoe mild het is voor de huid.

Ieder product bevat een bepaalde ‘hoofdplant’ die de belangrijkste werkzame stoffen levert. Aangevuld met andere natuurlijke ingrediënten zoals oliën en gewassen ontstaat er een formule met een bepaalde werking.

Zo heeft Weleda ook een hele babyverzorginslijn op basis van Calendula en Witte Malva.

De babyhuid is vele malen kwetsbaarder dan de onze. Het is maar liefst vijf keer dunner dan die van een volwassene. De huidcellen staan minder dicht op elkaar, de talgklieren zijn nog niet volledig ontwikkeld en de beschermende zuurmantel is nog niet volledig. Dit bij elkaar maakt de huid van je baby extra kwetsbaar. Pas vanaf het vierde levensjaar is de opperhuid volledig ontwikkeld.

Voor de gewone babyhuid is er de lijn met producten die Calendula bevatten. Calendula heeft een kalmerende werking en ondersteunt het huidherstel. Zo is er bijvoorbeeld een billenbalsem, een bodycrème, een crèmebad en shampoo en verzorgende olie. Ook heel lekker is het Weltrustenbad, wat heerlijk rustgevend en ontspannend werkt.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 10.38.33

Voor baby’s met een gevoelig huid is er zelfs een speciale “Baby Sensitive” lijn met als hoofdingrediënt Witte Malva. Witte Malva heeft een vocht inbrengende en beschermende werking waardoor het zeer geschikt is voor de droge en gevoelige babyhuid.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 10.38.53